Csoportjaink

A 2023-24-es tanévben is várjuk mesecsoportjainkba a gyerekeket korosztályos bontásban, különböző fókusszal.

Bátorító mesecsoport
(3-5 éveseknek)

Csütörtök 16.45 -17.30

Kompl-X Fejlesztő- és Mozgásközpont
(Vác, Brusznyai u. 6.)

Iskolába készülők mesecsoportja nagycsoportosoknak

Hétfő 16.30 -17.30

Varázslak Fejlesztőház (Vác, Jókai u. 1.) 

Csütörtök 15.30 – 16.30

Kompl-X Fejlesztő- és Mozgásközpont
(Vác, Brusznyai u. 6.)

Énerősítő mesecsoport alsósoknak
(7-10 éveseknek)

Hétfő 15.15 – 16.15

Varázslak Fejlesztőház (Vác, Jókai u. 1.) 

 

Foglalkozásunk alapja Boldizsár Ildikó meseterápiás módszere, mentálhigiénés elfogadó, meghallgató, kibontakoztató szemléletben.

Csoportjainkon elfogadó, kreatív légkörrel, a világ minden tájáról származó népmesékkel, alkotással, kalanddal, játékkal várjuk a gyerekeket.

A könyv nélkül, “fejből” elmondott mese meghallgatása a mindennapjainkból teljesen hiányzó, újszerű élmény. A csoportos foglalkozás bevezető részében erre hangolódunk. A mese meghallgatása után pedig elmerülünk az élményben érzékszerveink segítségével. A mese tükröt mutat számunkra és útmutatást, a mese nyelvén könnyebb megfogalmazni az érzéseink, gondolataink. A foglalkozás után pedig felfrissült lélekkel, tettre készen térhetünk vissza a saját életünkbe.

A csoportba lépés kezdetén szülőkonzultációra várunk titeket, így jobban megismerjük a titeket foglalkoztató kérdéseket, várakozásokat, amelyek segítségével még jobban a csoport igényeire tudjuk formálni az alkalmakat.

Bátorító mesecsoport
(3-5 éveseknek)

A meséken, a meseterápián, a játékokon és az alkotáson keresztül az érzékszervek élesednek, a testtudat erősödik, a gyerekek biztonságos, elfogadó környezetben, kis létszámú csoportban erősíthetik a szociális készségeiket, segítséget kapnak az érzelmek kifejezéséhez és felismeréséhez, bátorságot gyűjtenek az életben elkerülhetetlen ismeretlen helyzetekhez.

Iskolába készülők mesecsoportja

Az utolsó óvodai év idejét kihasználva a gyerekek a meséken és a meseterápiás foglalkozásokon keresztül erősödnek, szociális készségeik, érzelemfelismerésük, -kifejezésük fejlődik, figyelmük, koncentrációs készségük növekszik, erőforrásaikat felfedezik, hogy így megerősödve könnyebben birkózzanak meg az iskolai kihívásokkal.

Énerősítő mesecsoport alsósoknak

A foglalkozások során a gyerekek egyre jobban megismerik saját erőforrásaikat, amelyek segítségével csökken a szorongásuk, könnyebben kapcsolódnak társaikhoz és saját belső világukhoz. Mindeközben fejlődik a problémamegoldó-készségük, a figyelemmegtartó képességük, a verbális és nonverbális kifejezőkészségük, a kreativitásuk is.

Árak

  • 20 alkalmas bérlet (6 hónap alatt lejárható): 75.000 Ft (testvérek közösen használhatják)
  • 10 alkalmas bérlet (három hónap alatt lejárható): 40.000 Ft (testvérek közösen használhatják)
  • Egy alkalom: 4500 Ft

Arra biztatunk benneteket, hogy gondolkodjatok hosszú távban, a fent említett hatások elsősorban a rendszeres részvétel eredményeképpen jelentkeznek. A tanévben többször adunk visszajelzést a tapasztalatainkról.

Rólunk mondták

Bori a mesecsoport óta teljesen másképp kapcsolódik a társaihoz, könnyebben talál barátokat, meg tudja húzni a határait, kifejezi, hogy mit szeretne.

Pál, szülő

Még egyszer köszönjük szépen, hogy Domi részt vehetett a csoportban, nagy élmény volt neki. Barátot is talált magának, nagyon jól érezte magát és a mesék is megmaradtak az emlékezetében. Szülőként nagyon tetszett, hogy sor került előzetes megbeszélésre és utólagos visszajelzésre is. Ha esetleg lenne mèg ilyen csoport, nagyon szívesen részt vennénk újra!

Ilona, szülő

Az volt a legjobb, amikor kipukkadt a béka!

Lázár, óvodás

A mesedélelőtt után Sári mindenkinek, akivel találkozott, azt mesélte, hogy ő elijesztette a vaskecskét. Tapsolt, hogy illusztrálja, hogy történt, és azzal fejezte be, hogy „és a kisfiú vissza tudott menni a házába”. Nagyon elégedett volt magával. Csuda aranyos volt.”

Viola, nagymama

Az óvodából csupa pozitív visszajelzést kapunk, amióta a kisfiam hozzátok jár, sokkal nyugodtabb, együttműködőbb, kevésbé erőteljesen fejezi ki az érzéseit.

Zita, szülő

Boróka nagy örömmel ment minden alkalomra, és szívesen járt volna még tovább is. Nagyon élvezte a meséket és a közös játékokat, alkotásokat is. Megfogalmazott olyan gondolatokat, amikből látszik, hogy sok minden munkálkodott benne a meseterápia kapcsán. A legnagyobb változás az talán, hogy jobban ki tud állni magáért és a saját érdekéért.

Bori, szülő

Saci és Dóra, ti vagytok a világ legjobb táborvezetői!

Maja, mesetáborozó

Kapcsolat

Ha bizonytalanok vagytok a csoportválasztásban, vagy kérdésetek van, írjatok vagy hívjatok bátran!

Email

mesekut@mesekut.hu

Telefon

Dóra: +36 20 539 5314

Saci: +36 20 828 0728

Üzenj nekünk!