Csoportjaink

A 2023-24-es tanévben is várjuk mesecsoportjainkba a gyerekeket korosztályos bontásban, különböző fókusszal.

Felnőtteknek havonta egyszer tartunk meseműhelyt Vácon az Arcus Galériában (Köztársaság út 7.) – részletek az eseményekben.

Csoportok óvodásoknak és iskolásoknak:

Csoportjaink Vácon a Varázslak Fejlesztőházban (Vác, Jókai u. 1.) és a Kompl-X  Fejlesztő- és Mozgásközpont (Vác, Brusznyai u. 6.) korosztályos bontásban, különböző fókusszal:

Varázslak:
1.  Énerősítő mesecsoport alsósoknak (7-10 éveseknek): HÉTFŐ 15.15 – 16.15

2.  Iskolába készülők mesecsoportja nagycsoportosoknak: HÉTFŐ 16.30 -17.30

Kompl-X:
1. Iskolába készülők mesecsoportja nagycsoportosoknak: CSÜTÖRTÖK 15.30 – 16.30 

2. Bátorító mesecsoport 3-5 éveseknek: CSÜTÖRTÖK 16.45 -17.30


A csoportokat vezeti:
Bata Sarolta és Rapavi Dóra – mindketten tanárok, meseterapeuták, mentálhigiénés szakemberek

Csoportjainkon elfogadó, kreatív légkörrel, a világ minden tájáról származó népmesékkel, alkotással, kalanddal, játékkal várjuk a gyerekeket. Foglalkozásunk alapja Boldizsár Ildikó meseterápiás módszere, mentálhigiénés elfogadó, meghallgató, kibontakoztató szemléletben.
A csoportba lépés kezdetén szülőkonzultációra várunk titeket, így jobban megismerjük a titeket foglalkoztató kérdéseket, várakozásokat, amelyek segítségével még jobban a csoport igényeire tudjuk formálni az alkalmakat.

A csoportokat vezeti:
Bata Sarolta és Rapavi Dóra – mindketten tanárok, meseterapeuták, mentálhigiénés szakemberek

Csoportjainkon a megszokott elfogadó, kreatív légkörrel, a világ minden tájáról származó népmesékkel, alkotással, kalanddal, játékkal várjuk a gyerekeket. Foglalkozásunk alapja Boldizsár Ildikó meseterápiás módszere, mentálhigiénés elfogadó, meghallgató, kibontakoztató szemléletben.

Részletek:

  • 1. Bátorító mesecsoportunkban (3-5 éveseknek) a meséken, a meseterápián, a játékokon és az alkotáson keresztül az érzékszervek élesednek, a testtudat erősödik, a gyerekek biztonságos, elfogadó környezetben, kis létszámú csoportban erősíthetik a szociális készségeiket, segítséget kapnak az érzelmek kifejezéséhez és felismeréséhez, bátorságot gyűjtenek az életben elkerülhetetlen ismeretlen helyzetekhez.

2. Iskolába készülők mesecsoportja: az utolsó óvodai év idejét kihasználva a gyerekek a meséken és a meseterápiás foglalkozásokon keresztül erősödnek, szociális készségeik, érzelemfelismerésük, -kifejezésük fejlődik, figyelmük, koncentrációs készségük növekszik, erőforrásaikat felfedezik, hogy így megerősödve könnyebben birkózzanak meg az iskolai kihívásokkal.

3. Énerősítő mesecsoport alsósoknak: az iskolába járás sokszor fárasztó, a játékos tevékenységek, kreativitás gyakran háttérbe szorul, ezzel egyidejűleg az énerő, a magabiztosság csökken. Nálunk a mesecsoportban elfogadó légkörben új erőre kaphat a kreativitás, a problémamegoldó-készség, a foglalkozások során a gyerekek egyre jobban megismerik saját erőforrásaikat, amelynek segítségével könnyebben boldogulnak a hétköznapokban, csökken a szorongásuk, könnyebben kapcsolódnak társaikhoz és saját belső világukhoz. “Mellékhatásként” fejlődik többek között a figyelemmegtartó képességük, a verbális és nonverbális kifejezőkészségük és a testtudatuk is.

Árak:
20 alkalmas bérlet (6 hónap alatt lejárható): 75.000 Ft (testvérek közösen használhatják)
10 alkalmas bérlet (három hónap alatt lejárható): 40.000 Ft (testvérek közösen használhatják)
Egy alkalom: 4500 Ft


Arra biztatunk benneteket, hogy gondolkodjatok hosszú távban, a fent említett hatások elsősorban a rendszeres részvétel eredményeképpen jelentkeznek. A tanévben többször adunk visszajelzést a tapasztalatainkról.

Ha bizonytalanok vagytok a csoportválasztásban, vagy kérdésetek van, írjatok vagy hívjatok bátran!

Jelentkezés:

https://forms.gle/hAFqF665gpQXnaRu9

mesekut@mesekut.hu
Dóra: 20/5395314
Saci: 20/8280728