Felnőtteknek

“Mesét mondani és mesét hallgatni minden körülmények között jó. A mesemondás elsődleges célja az örömszerzés. Persze mindenki másképp örül mesehallgatás közben. Van, akit a történet bűvöl el, van, akit az önmagával való találkozás.” (Boldizsár Ildikó)

Túlterhelt, rohanós hétköznapjainkból jólesik kiszakadni néha, megállni egy kicsit, gyertyafénynél mesét hallgatni. A mese utat mutat, segít, hogy megismerjünk önmagunkat, választ kaphatunk kérdéseinkre. Nemcsak akkor hasznos, amikor valamiben elakadunk, hanem mintákat kaphatunk a problémák megoldására, konfliktusok kezelésére. A mese tükröt mutat és útmutatást ad, a vége pedig a rend, a rendezettség. 

Sokak számára ijesztő gondolat csoportban dolgozni, idegenek előtt megszólalni, de a tapasztalat azt mutatja, hogy felemelő és izgalmas élmény megtapasztalni önmagunk csoportban való működését. A mesén keresztül csak annyit mutatunk meg önmagunkból, amennyit szeretnénk, és a mese biztonságos keretei között mozogva könnyebb megfogalmazni az érzéseinket, gondolatainkat. 

Szeretettel várunk mindenkit felnőtt meseműhelyeinkre! Az aktuális eseményekről az Aktualitások menüpontban tájékozódhat.