Iskolásoknak

6 éves kortól – 19 éves korig

Az iskolás időszakra felértékelődnek a gyerekek életében a kortárs kapcsolatok, egyre nagyobb jelentősége van a barátságoknak, de az ellenségeskedéseknek is. Így az osztályközösségekben elkerülhetetlenek a konfliktusok, együttműködési problémák, változékony csoportosulások. Sok gyerek szorong attól, hogy mit gondolnak róla a társai, milyen helye lehet a közösségben, befogadják, elfogadják-e. 

Napjainkban szembe kell néznünk az internet a számítógépes játékok, közösségi oldalak egyre növekvő szerepével, és segítenünk kell a gyerekeinket abban, hogy kevésbé legyenek sebezhetőek a valós és a virtuális világban egyaránt. 

Nemcsak felnőttként vagyunk túlterheltek a mindennapjainkban, és szeretnénk az életünk minden területén kiválóan teljesíteni, hanem a gyerekeink is szoronganak attól, hogy helyt tudnak-e állni, megfelelő-e a teljesítményük, bírják-e az iramot.

Az alkotó-fejlesztő meseterápiának válaszai vannak a mai kor kérdéseire, problémáira. A népmesék nem egy letűnt kor lenyomatai, hanem segítségükkel utakat járhatunk végig, megoldási mintázatokat találhatunk. Iskolásoknak szánt foglalkozásainkon az érzékszerveket bevonva mesei mintákat adva segítséget tudunk nyújtani a gyerekeknek, pedagógusoknak, közösségeknek. Iskolák, pedagógusok megkeresését várjuk!